Kuglof s crnim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s crnim vinom. – maslac, šećer, glatko brašno, jaje, crno vino, cimet (u prahu), kakao (u prahu), čokolada za kuhanje (tamne, naribane), prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
; Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi. ; Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući, postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se potpuno ohladi, a potom ga poslužimo.; – U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj „gugelhopf“, u SAD-u „bundt cake“, kod nas „kuglof“, a pisani recept se prvi put pojavljuje u američkoj kuharici iz 1901.g. Zašto je taj kolač toliko dugo popularan u cijelom svijetu, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kuglof s crnim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s crnim vinom. – maslac, šećer, glatko brašno, jaje, crno vino, cimet (u prahu), kakao (u prahu), čokolada za kuhanje (tamne, naribane), prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
; Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi. ; Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući, postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se potpuno ohladi, a potom ga poslužimo.; -</div>
Kuglof s crnim vinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s crnim vinom.
U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj „gugelhopf“, u SAD-u „bundt cake“, kod nas „kuglof“, a pisani recept se prvi put pojavljuje u američkoj kuharici iz 1901.g. Zašto je taj kolač toliko dugo popularan u cijelom svijetu, pogledajte u priloženom videu.
Kuglof s crnim vinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s crnim vinom. - maslac, šećer, glatko brašno, jaje, crno vino, cimet (u prahu), kakao (u prahu), čokolada za kuhanje (tamne, naribane), prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
; Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi. ; Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući, postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se potpuno ohladi, a potom ga poslužimo.; -
Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi.
Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući, postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice.
Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo.
Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta.
Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se potpuno ohladi, a potom ga poslužimo.